Számos digitális HR-adminisztrációs rendszer érhető el a piacon, azonban kevés az olyan szoftver, ami teljeskörű szolgáltatást nyújt, olyan keretrendszert ad, amely a dolgozó belépésétől kezdve a kilépésig a munkavállalói életciklus minden pontját lefedi. Ezt biztosítja a LOGA egyadatbázisú, webalapú szoftvere, amellyel a teljes HR-adminisztráció leképezhető.

Az ügyfelek a digitális HR eszközökön a frissítések nehézségét, a testre szabhatóságot, az integrálhatóságot és a nem kellő kiforrottságot kérik elsősorban számon. A Deloitte 2022-es Digitális HR kutatása szerint legalábbis ezek a tényezők aggasztják leginkább a szakembereket, amikor HR rendszert választanak vagy használnak. Megrendelői oldalon a digitális rendszerek bevezetésével a legfőbb cél, hogy elősegítsék a hatékony szervezeti működést, javuljon a munkavállalói élmény és átláthatóbb legyen a szervezet. Hogy ezeknek a kívánalmaknak hogyan tud leginkább megfelelni egy szoftver, arról Novák Éva, a LOGA HR rendszert forgalmazó MASTER Consulting Kft. Partner Menedzsere adott tájékoztatást.

A Master Consulting Kft. a német Personal & Informatik AG magyarországi forgalmazó és payroll fejlesztő partnere. A német P&I Európa egyik vezető, ISO minősített bérszámfejtési és HR szoftverét, a LOGA szoftver keretrendszerét fejleszti, több mint 50 éve. Európa-szerte már több mint 13 országban, közel 20 000 ügyfél HR részlege használja a LOGA termékeket. 

Holisztikus HR szoftver

A digitális alkalmazások a modern HR-menedzsment alapvető részei, a hatékony és célzott személyzeti adminisztráció alapjai. A LOGA modulok segítenek a meglévő kapacitások nyomon követésében és a munkaműveletek megfelelő megtervezésében, kivitelezésében, valamint a projektköltségek nyilvántartásában.

Az egységes keretrendszer legnagyobb előnye, hogy a kereteken belül minden testre szabható az adott vállalati igények szerint. A „dobozos” rendszerekkel ellentétben egyetlen platformon keresztül minden kezelhető, így nincs szükség költséges egyedi fejlesztésekre, és nem jelent problémát a különböző platformokon működő modulok, applikációk integrációja, hangsúlyozta Novák Éva.

A személyzetfejlesztésben részt vevő valamennyi szereplő (alkalmazottak, vezetők, személyzeti vezetők) integrálható a keretrendszerbe. Az úgynevezett személyzeti fejlesztési intézkedések gyorsan és egyszerűen létrehozhatók és felhasználhatók az egyéni előírásoknak megfelelően. Az adatok – jogosultságok alapján lebontva – mindenki számára elérhetők, a teljesség igénye nélkül, például a munkaidő-nyilvántartás, a projektköltségtervezés, a payroll számára, ill. ha a kompenzációs rendszerben vagy a teljesítmény-menedzsmentben van rájuk szükség.

Az egységes adatbázis a lehető legszofisztikáltabb valós idejű adatlekérésre ad lehetőséget. A Big Data rendszer egyedileg meghatározott szerepkörei szerinti jogosultságokkal minden adat, bármilyen relációban elérhető.

LOGA rendszer grafikus eszközöket is magába foglal, így az adatok azonnali megjelenítésére is lehetőséget teremt. Például egy prezentációban szükség szerint rögtön vizualizálható az elmúlt öt év bérköltségének alakulása, vagy éppen a fluktuációs trend.

13 ország tudása 12 nyelven

Multinacionális nagyvállalatok esetén jelentős előnyt jelent, hogy a LOGA nemzetközi termék, 13 országban használják, így a fejlesztők mindezeket a HR tapasztalatokat, gyakorlatokat és szerteágazó ügyféligényeket beépítik a keretrendszerbe. A leányvállalatok pedig egy rendszerben tudnak együtt dolgozni, ami megkönnyíti a határokon átívelő kommunikációt, javítja a hatékonyságot és az átláthatóságot is.

A szoftver eleve többnyelvű, így nincs szükség fordításra, hanem a használó által kívánt nyelvet be lehet állítani a rendelkezésre álló 12 közül. Így az sem jelent problémát, ha a cégen belül mondjuk a külföldi ügyvezető vagy alkalmazott más nyelven szeretne hozzáférni a felületi funkciókhoz, mint az általános nyelvi beállítás. Minden országban használhatók a más területekre lefejlesztett praktikus eszközök, mert a német fejlesztő deklarált célja a minél magasabb fokú automatizáció és a minél fejlettebb digitális eszköztár, emelte ki az operatív vezető.

Munkakezdés, szabadságigénylés, digitális üzenőfal mobilról

LOGA applikáció egy külön működő eszköz, amely nem meghív funkciókat az applikációba, hanem önállóan fejlesztett szoftver. A mobilon keresztül elérhető – a beállítások függvényében – a bérkimutatáson túl többek között a szabadságigénylés, az elektronikus faliújság, lehet felmérést készíteni, a vezetővel kommunikálni, de munkakezdést is indítani. Így például home office munkavégzés esetén nem szükséges kártyát „csippantani” a munkaidő kezdetén, ez az alkalmazással megtehető, ami megkönnyíti a munkaidő mindenkori aktuális nyilvántartását is.

A korábban említett elektronikus üzenőfal lehetővé teszi a folyamatos kommunikációt, többek között határidők betartatását, ugyanis a digitális asszisztens figyelmeztet, valamint az alkalmazáson át bármelyik modul feladatot adhat a felhasználónak.

LOGA rendszer felhőalapú megoldás, amelyen belül szerver, szoftver és IT támogatás havi díjért érhető el a komplex LOGA keretrendszerben. Az eszköz azon közép- és nagyvállalatok számára ideális megoldás, akik szeretnék egy hatékony rendszerben működtetni az összes HR adminisztrációs folyamataikat, nemzetközi elvárásoknak megfelelően és nemzetközi színvonalon. A szoftver folyamatos fejlesztés alatt áll a nemzetközi trendekkel összhangban, miközben a lokális törvényi változásokhoz történő azonnali alkalmazkodást a magyarországi payroll fejlesztés biztosítja.  2FA, SSO megoldások szintén rendelkezésre állnak.

LOGA egyedülálló előnye, hogy nem szatelit rendszerekből áll, hanem egységes struktúra, amelynek részei ugyanakkor egyedi módon specifikálhatók és paraméterezhetők az ügyféligényeknek megfelelően – összegezte Novák Éva, a szoftvert forgalmazó MASTER Consulting Kft. Partner Menedzsere.