A LOGA HR rendszer több mint 30 modullal rendelkezik, amely átfogó megoldást kínál a HR adminisztráció minden területére. Az alábbi három kiemelt funkciója különösen hasznos lehet a vállalatod számára:

1. Dolgozói életút nyomon követése

A LOGA lehetővé teszi, hogy a munkavállalók teljes karrier útját nyomon kövesd a toborzástól a kilépésig. Minden adat és esemény rögzíthető, így átláthatóvá és rendszerezetté válik a dolgozói életút kezelése. Ez a funkció segít a HR csapatnak hatékonyan menedzselni a munkavállalók előmenetelét és fejlődését is (személyzetfejlesztés, utódlástervezés stb.).

2. Kompetenciák felmérése és képzések

A LOGA rendszer lehetőséget biztosít a munkavállalók kompetenciáinak felmérésére és nyilvántartására, valamint a szükséges képzések megszervezésére és követésére. Ezáltal biztosíthatod, hogy minden dolgozó a legmegfelelőbb képzéseket kapja, és folyamatosan fejlődhessen a vállalat igényeihez igazodva, valamint a megfelelő kompetencia álljon igény szerint a rendelkezésre.

3. Munkavállalói elégedettségi kérdőívek

Az elégedettség mérése és javítása érdekében a LOGA integrált kérdőívekkel segíti a visszajelzések gyűjtését és elemzését. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy rendszeresen felmérd a munkavállalók elégedettségét, és az eredmények alapján fejlesztéseket eszközölj a munkahelyi környezetben és a vállalati kultúrában.

A LOGA HR rendszer ezekkel a funkciókkal nem csupán a HR adminisztrációs terheket csökkenti, hanem hozzájárul a dolgozói elégedettség növeléséhez és a munkavállalók folyamatos fejlődéséhez is. Fedezd fel, hogyan teheti hatékonyabbá és átláthatóbbá a HR folyamataidat a LOGA! 

Bővebb infókért: www.masterconsulting.hu