Alig 1 hetünk maradt a személyi jövedelem adó benyújtására. Ha te is az utolsó pillanatra hagytad a bevallástervezet elfogadását és vagy korrekcióját, itt az idő megcsinálni! Az alábbiakban összeszedtünk a legfontosabb tudnivalókat amivel megkönnyítheted a folyamatot.

NAV által elkészített bevallástervezet

Jó hír, hogy a NAV évek óta előkészíti a tárolt rendszer alapján mindenki bevallástervezetét. Ennek helyességét LOGA felhasználóként te magad is le tudod ellenőrizni, hiszen a felhőben minden munkavállalói adatod megtalálható – akár évekre visszamenőleg is. 

Ha az adatok helyesek, csak kattints az elfogadás gombra és a bevallásod már be is van nyújtva.

Mi van akkor, ha nem stimmelnek az adatok, vagy hiányoznak tételek a jövedelem listából? 

Abban az esetben van lehetőséged a bevallási tervezetet korrigálni a NAV felületén.

Ez abban az esetben fordulhat elő, ha munkavállalóként például másodállásban vállalkozol vagy kiegészítő munkát vállalsz másik munkahelyen. Nyugi a LOGA nem téved, így ha az applikációt főállású munkavállalóként alkalmazod, de akár részmunkaidősként is, a nyilvántartásból le tudod kérni a szükséges adatokat és kiegészíteni a bevallásod.

Ilyen egyszerű! 

Mik az idei dátumok?

A bevallás tervezetét már március elején megküldte számodra a NAV az ügyfélkapu tárhelyedre.

Ám nem elég csak elolvasni, azt el is kell fogadni, amit 2024 május 20. éjfélig kell megtenned. 

Ha nem javítottad és nem is fogadtad el a bevallási tervezetet, ezt a rendszer automatikusan elfogadottá nyilvánítja – viszont ezután már nem lesz lehetőséged korrigálni a benyújtott bevalláson.

Légy résen, már csak néhány nap! Add be most a bevallásod!

www.masterconsulting.hu